Het Festival

Het is weer zover. Het Folk veur Volk Festival wordt wederom gehouden in de hof van Schepers.
Bezoekers van alle leeftijden zijn weer van harte welkom, om te genieten van de mooiste folkmuziek in de beste sfeer. ‘s Middags gevarieerd kinderprogramma van 16.00 tot 18.00 uur.Entree prijzen:
Volwassenen voorverCOOP €12,50 / Kassa €17,50 • Kinderen voorverCOOP €4,00 / Kassa €5,00

Kinderprogramma:

16:00 – 18:00
0 – 12 jaar
 L.O.L.
18.30
0 – 100 jaar
 L.O.L. & De Vuilnismannen

Interactieve muzikale act voor Jong en Oud

Op de podia:

Shitfaced Mermaids
[website]
De Shitfaced Mermaids, het Groningse freak folk collectief van onduidelijke omvang! Accordeon, zingende zaag, bouzouki, klarinet, zelfgemaakte basjo, welk instrument er ook maar aanspoelt, de nog naproestende eigenaar wordt zo het podium opgeduwt. Liederen over bier, vis, zombies, vossen en brakke existentiële eenzaamheid.
 
Outbound Scallywag Carnival
[website]
Oude muziek komt tot leven tijdens het concert van The Outbound Scallywag Carnival. De vijfkoppige band speelt Amerikaanse rootsmuziek die het beste omschreven kan worden als Bluegrass en Old School Country. The Outbound Scallywag Carnival, verzamelt zich tijdens hun optredens met de gehele band om één microfoon. Met deze single mic technique laten ze oude muziek op een vernieuwende manier herleven. 

https://www.youtube.com/watch?v=IXmqJD9m7RE

Broke & Dusty
[website]
Broke & Dusty komt uit Johnson City Tennessee en werd opgericht door Owen Schinkel, een Nederlandse dobro-speler uit Meppen (Drenthe) die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert. Aldaar heeft hij Broke & Dusty gevormd.Met zijn zessen maakt Broke & Dusty een heerlijk vertrouwde én uitdagende combinatie van traditionele en toch vooruitstrevende bluegrass. 

 
De Vuilnismannen
[website]

Interactieve performance ‘Trommelen op Rommel’

Deze Interactieve performance ‘Trommelen op Rommel’ staat garant voor een muzikale en feestelijke beleving voor elk festival en evenement. 

Na een energieke opening door De Vuilnismannen, gevolgd door een korte warming-up worden de verschillende instrumenten en ritme’s uitgedeelt en krijgen de participerende deelnemers de kans om het trommelen op rommel zelf te beleven!

Binnen no-time staat er een swingende trommelband te trommelen op tonnen, emmers, jerrycans, koffieblikken etc.. 
 
Town of Saints
[website]
De Nederlands/Finse indiefolk band Town Of Saints komt uit Groningen, maar de band is eigenlijk amper thuis. Sinds hun eerste ontmoeting in 2013 touren straatmuzikanten Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) namelijk non-stop door Europa. En in de afgelopen vijf jaar ontwikkelde Town of Saints zich van een indiefolk-duo tot een vijfkoppige groove-machine.

Met hun derde album “Celebrate” gaat Town of Saints weer terug naar hun roots als folkduo, de liedjes blijven in essentie akoestische folkliedjes.

Zelfs al gaan veel van de nieuwe nummers over het eind der tijden, Town of Saints brengt ze met een frisse energie, de nodige humor en met veel speelplezier. Verwacht de zaal een stukje lichter te verlaten dan bij aankomst, niet alleen omdat al je zweet eruit is gedanst, maar ook omdat alles toch niet zo erg is als het soms lijkt. Zelfs niet het einde van de wereld.
 
Bruunsma’s & Friends

Theo Bruinsma (liedjesschrijver en gitarist) brengt al enige jaren alleen, en soms samen met zijn twee zonen Douwe (Gitaar) en Thomas (Contra/bas), Drentstalige liedjes. 

Meestal samen met mondharpist Chris Vrijbloedt. Inmiddels aangevuld met drummer en percussionist Harjan Snijders. De band speelt voornamelijk eigen werk. In ieder geval in het Drents. 

De meer traditioneel gerichte authentieke luisterliedjes hebben een duidelijke nedersacksische invloed.

Daarnaast spelen zij ook steviger werk. Dréénts met ‘n bite.

In ieder geval onmiskenbare folk……….

Drentse folk welteverstaan.

 
Jack & the Weatherman
[website]

Jack and the Weatherman brengen mooie pop/folk-liedjes verhalenderwijs met prachtige tweestemmige harmonieën en enorm veel energie. Sinds 2017 hebben zij een drummer toegevoegd om hun muziek live te versterken
 
Jamie Clarke’s Perfect
[website]
Folk-a-Billy, Folk/ Punk / Rockabilly / Irish Drunkabilly
Nee, Jamie Clarke is zelf niet de uitvinder van dit genre. Dat waren de oerleden van The Pogues, de band onder aanvoering van Shane McGowan, waar Jamie Clarke ook enige jaren deel van uitmaakte. 

Met The Pogues tourde Jamie de hele wereld diverse malen rond en maakte hij ook meerdere platen. Niet alleen als gitarist/zanger, maar ook mede-schrijver.
Omdat hij geen zin heeft in weer een Pogues-reűnie richt hij sinds 1997 al zijn aandacht op zijn eigen band Jamie Clarke’s Perfect. Reeds 10 cd’s zijn er op het volk losgelaten, dus wanneer hij niet aan het opnemen is, staat hij ergens te spelen, en andersom. Geen kroeg is te klein en geen festival te groot; overal gaat de tent op zijn kop!
 
 
Flannery
[website]
Flannery is een Celtic folk rock band die maar een missie heeft: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten. Dit doet de band met hun muziek vol Schotse Keltische, maar ook Ierse invloeden. Flannery staat voor platteland en is daarom de ideale naam voor de zes nuchtere Groningse mannen die willen entertainen met rauwe, maar ook scherpe melodieuze folk rock.

Het repertoire van Flannery is afwisselend. Instrumentaal, folk, rock en zelfs rap komt voorbij. Het unieke zit hem in de muziek en de teksten die de band zelf schrijft. De mannen halen werkelijk alles uit de kast om er een fantastisch feest van te maken. Duidelijke rocksferen gecombineerd met de dragende tonen van de doedelzak.