22e editie van Folk veur Folk: 10 keer raak!!!!

Ook de 22e editie van van het inmiddels vermaarde Folk veur Volk Festival was er weer eentje van groot formaat. Het 7 koppige bestuur, bestaande uit Esther Kropfeld, Bianca Kocks, Monique Bruinsma, Bart Koekoek, Joop Timmer, Klaas Scheper en Egbert Schepers, uiteraard gesteund door het een grote groep vaste vrijwilligers en het thuisfront kunnen met trots terugkijken.

10 keer raak, want alle zeven bands brachten een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, op de twee originele podia. Podium 1,evenals vorig jaar de oude Scania Vabis als “Roling Stage” en  naast de schaapskooi het zelfbedachte podium 2. Toch was misschien het meest verrassende optreden  midden op het terrein tussen het publiek door “Opa’s Kunstgebit”. De kinderen mochten bij een aantal nummers meespelen.  Ook raak was het programma voor de kinderen tot 12 door L.O.L. en de Silence Disco voor de 13 tot en met 18 jarigen onder de wel heel grappige leiding door het duo Tralala, deze keer als heuse security gards verkleed.  Na afloop was er eigen plaatsje op het terrein met kampvuur voor deze club. Verder was het bezoekersaantal  (ongeveer 800) en de sfeer die het festival wil uitstralen helemaal naar verwachting. In de middag af en toe nog een buitje, maar mede door de uitgereikte paraplu’s was dat helemaal geen punt en vanaf een uur of zeven prima festival weer. Het was tegen de klok van 1 uur dat oude bekende de folk rock band “Circle J “, de hossende menigte huiswaarts stuurde. Ondertussen nog een echte winnaar van de “loop van Joop” De 1 minuur gratis winkelen ging naar (juf) Jennie Kuipers uit Coevorden.  De 9e keer raak is het feit dat een heel enthousiaste groep uit Nieuw Schoonebeek  ons Folk veur Folk Festival concept , als “Folk an der Gruppe” op 17 september gaat organiseren en voltallig aanwezig was. De 10e keer raak is het feit dat alle dappere vrijwilligers op zondagochtend om 10 uur allen weer aanwezig waren en na een gezamenlijk Engels ontbijt  er voor zorgden dat de hof er om drie uur ’s middags weer helemaal opgeruimd bij lag. Elk jaar weer een klein wonder…………………. dat ook u volgend jaar zelf kunt aanschouwen.

Comments are closed.