Het Festival

Het is weer zover. Het Folk veur Volk Festival wordt wederom gehouden in de hof van Schepers.
Bezoekers van alle leeftijden zijn weer van harte welkom, om te genieten van de mooiste folkmuziek in de beste sfeer. ’s Middags gevarieerd kinderprogramma van 16.00 tot 18.00 uur.Entree prijzen:
Volwassenen voorverCOOP €12,50 / Kassa €17,50 • Kinderen voorverCOOP €4,00 / Kassa €5,00

De bands verschijnen in onderstaande volgorde op het podium.
Devil in the kitchen
De echte Folk liefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit muzikale duo. Zij spelen muziek die diep geworteld is in de Ierse/Schotse traditie. Een Devil in the kitchen is een muzikale folkervaring die gegarandeerd gepassioneerd, humoristisch en vermakelijk is. De duivel brengt het publiek op gang en huilt om meer.
Jack Bottleneck & Band
RAUW EN AUTHENTIEK
Met een veelzijdig repertoire slagen Jack Bottleneck & Band er telkens weer in het publiek te prikkelen,
te verwonderen en te charmeren. Het doorleefde “korrel 40” stemgeluid van Jack wordt muzikaal
ondersteund door:”Bluesman” Herman Frank en de doorgewinterde muzikanten
Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas.

“LIVING THE BLUES”
De nummers die Jack ten gehore brengt zeggen veel over z’n leven en je proeft aan alles dat hij de muziek leeft die hij speelt ! Jack liep namelijk niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg inclusief zonden en dwalingen
en zinnen als ”Sometimes I ramble, I get drunk, I gamble, ain’t nobody’s business if I do”
klinken uit Bottlenecks mond dan ook zeer gemeend.”
The Small Time Crooks
Small Time Crooks is een old-timey skiffle band met een ruig charakter. Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek. Meerstemmigheid, een rap uptempo swingende aanslag en een slappende bass zijn de kenmerken van hun muziek.
De Crooks zijn een werkelijke underground sensatie. Op de straat, in de clubs, cafés maar ook op festivals zijn de vier heren, altijd netjes in pak, voorzien van heupflessen en bergen van sigaretten steeds veel terug te vinden. Small Time Crooks zijn vier handen op een buik en het commitment is terug te lezen in tattoo ink….
De heren waren al eerder te bezichtigen op Lowlands, Paaspop. En nu op 18 juni in  Oud Aalden !
Sunfire
De Western Folk band SUNFIRE staat bekend om zijn onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen een unieke mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen paar jaar uit tot een geliefde live act met vele optredens in heel Europa.
De rauwe vocals, boeiende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zorgen voor live optredens van buitenklasse. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber. 
Nevermind Nessie
NESSIE IS HIER, OM AL JE BIER OP TE DRINKEN!
Stevige afsluiter: Nevermind Nessie en hun folk geïnspireerde punkrock bestaan al sinds 2009. Ze zijn een inspiratie voor vele dronken avonden, dansfeesten en af en toe een welverdiende kater. Rechttoe rechtaan, no nonsense, hard gaan en altijd levendig. Dat is de beste manier om een liveshow van deze vijf Belgen te omschrijven. Gedreven door folkdeuntjes op fluit, accordeon en viool en ondersteund door een ijzersterke punkrockritmesectie, zijn ze een perfecte match voor elke bar, club of festival dat op zoek is naar een goede tijd.
Tussendoortje tussen de mensen op het terrein:
Folkyah
Deze uit Stadskanaal afkomstige folk-coverband is de laatste jaren regelmatig te zien geweest op verschillende podia in de regio. De zeskoppige band heeft een repertoire van (bekende) pop-rock liedjes van o.a. Steve Earl, Bob Dylan, Steve ‘n Seagul, The Mahones, Mumford & Sons, Bruce Springsteen en Johnny Cash, afgewisseld met traditionele Ierse muziek. Er wordt gespeeld op semi-akoestische instrumenten zoals banjo, mandoline, accordeon, bas- en westerngitaar en drums. Het bijzondere van de mannen van FOLKYAH is dat zij de pop-rock covers, van de jaren zestig tot heden, in een aanstekelijk folkjasje hebben gestoken