Noaberkaart

Noaberkaart
Dit jaar hebben we eenmalig de Noaberkaart. In de afgelopen twee Coronajaren zijn veel nieuwe mensen (buren) in onze dorpen neergestreken. Omdat we het festival in zijn bekende vorm 2 jaar hebben moeten missen, denken we dat het goed is om ook hen op een leuke laagdrempelige manier kennis laten maken met ons inmiddels 28 jarige festival. Daarom is het mogelijk om je nieuwe buurman of vrouw mee te nemen naar het festival voor half geld!!!! Uiteraard willen we geen stiefkinderen maken en daarom hebben we de regeling voor alle naobers beschikbaar gemaakt.

Je kunt de Noaberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest.!!!

Teaser Folk Veur Volk

Folk veur Volk 2018

Gemaakt door Ogyt2004

Slået op af Folk Veur Volk Festival i 22. maj 2018

De eerste artiesten bekend

De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. De eerste artiesten zijn al vastgelegd en deze artiest zijn in 2018 van de partij.

Shitfaced Mermaids

Tim Vantol

Plunder

Mumfords Calling

Out Of Tha Box

Out Of Tha Box komt naar het festival !
outofthabox.com

Persbericht

Folk, folk, en nog eens folk op 17 juni a.s. in Hof van Schepers

JP & The Seeger Session Band komt naar Folk veur Volk

Aalden / Zweeloo – Het duurt nog even voordat het zaterdag 17 juni ‘midzomernacht’ is, maar voor de heuse folkliefhebbers is het een dag om naar uit te kijken. Dit jaar wordt het Folk veur Volk-festival weer top, want kijk alleen al naar de bands die de 23e editie van het festival kleur geven.

De grote publiekstrekker in 2017 is ongetwijfeld JP & The Seeger Session Band. Een regelrechte succesformule. Naast klassiekers uit de rijke Amerikaanse Folk traditie brengt deze band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen. Met dit brede repertoire behaalt de band triomfen in binnen- en buitenland.

‘Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op’, aldus de enthousiaste organisatoren van FvvF. Ze refereren daarbij naar de loftuitingen van de recensenten: ‘‘Al vanaf de start slaat de vonk over en ontstaat er een feest van band en publiek samen.’ Stilzitten blijkt onmogelijk”.

JP en zijn Seeger Session Band hebben een nieuwe show. The Freedom Express davert door Amerika en op 17 juni a.s. dus ook door Drenthe, om precies te zijn Oud Aalden. Aan boord een groep zeer getalenteerde muzikanten. De organisatie van Folk veur Volk is zeer verheugd en enthousiast over de komst van deze band.

Naast JP & The Seeger Session Band is de line-up van FvvF 2017 gevuld met de volgende kwaliteitsartiesten:

Wouter van der Wal: De beste kampvuurmuzikant van Nederland!  Melodieuze, poëtische en fantasierijke nummers, met een vrolijke, filosofische, sprookjesachtige of realistische insteek. Elk lied is een verhaal, een wereld op zichzelf.

Pick’n Shovel: The Southern feel from the North. Hoewel ze uit het Noorden van Nederland komen klinkt Pick ’n’ Shovel als een band uit het zuiden van de Verenigde Staten. In iedere noot die deze jongens spelen zoeken ze de energie van worksongs, bluegrass en traditionals.

The Hooley’s: de bandleden brengen elk hun eigen muzikale invloeden in, maar hebben bovenal de gezamenlijke liefde voor folk. Een basis van Ierse folk met een goede scheut Americana en een gezonde dosis punk. Muziek die zowel jong als oud laat meedeinen.

Live is dit gezelschap in hun element, de optredens kenmerken zich telkens weer door de passie, energie en spontaniteit die dit genre zo eigen is.

Bunch of Bastards: De full force folk muziek van dit zestal is melodisch en energiek. De opzwepende nummers gaan onder andere over de vele goede redenen om bier te drinken… Dat klinkt de FvvF-bezoeker ongetwijfeld als muziek in onze oren. Cheers! 

Het FvvF is ook één groot feest voor kinderen. Dit jaar staan er wederom leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op het programma. Het kinderprogramma voor de kleinsten is in vertrouwde handen van LOL.

Als vanouds wordt het publiek in de Hof van Schepers in Oud Aalden uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken. De nostalgische accommodatie is al jarenlang de ideale achtergrond voor het markante folkfestival met een  alternatief randje. ‘De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het knusse festival heeft na 22 jaar haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van folk en aanverwante muziekstijlen’, zeggen de organisatoren.

 

 

 

 

1 minuut winkelen

22e editie van Folk veur Folk: 10 keer raak!!!!

Ook de 22e editie van van het inmiddels vermaarde Folk veur Volk Festival was er weer eentje van groot formaat. Het 7 koppige bestuur, bestaande uit Esther Kropfeld, Bianca Kocks, Monique Bruinsma, Bart Koekoek, Joop Timmer, Klaas Scheper en Egbert Schepers, uiteraard gesteund door het een grote groep vaste vrijwilligers en het thuisfront kunnen met trots terugkijken.

10 keer raak, want alle zeven bands brachten een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, op de twee originele podia. Podium 1,evenals vorig jaar de oude Scania Vabis als “Roling Stage” en  naast de schaapskooi het zelfbedachte podium 2. Toch was misschien het meest verrassende optreden  midden op het terrein tussen het publiek door “Opa’s Kunstgebit”. De kinderen mochten bij een aantal nummers meespelen.  Ook raak was het programma voor de kinderen tot 12 door L.O.L. en de Silence Disco voor de 13 tot en met 18 jarigen onder de wel heel grappige leiding door het duo Tralala, deze keer als heuse security gards verkleed.  Na afloop was er eigen plaatsje op het terrein met kampvuur voor deze club. Verder was het bezoekersaantal  (ongeveer 800) en de sfeer die het festival wil uitstralen helemaal naar verwachting. In de middag af en toe nog een buitje, maar mede door de uitgereikte paraplu’s was dat helemaal geen punt en vanaf een uur of zeven prima festival weer. Het was tegen de klok van 1 uur dat oude bekende de folk rock band “Circle J “, de hossende menigte huiswaarts stuurde. Ondertussen nog een echte winnaar van de “loop van Joop” De 1 minuur gratis winkelen ging naar (juf) Jennie Kuipers uit Coevorden.  De 9e keer raak is het feit dat een heel enthousiaste groep uit Nieuw Schoonebeek  ons Folk veur Folk Festival concept , als “Folk an der Gruppe” op 17 september gaat organiseren en voltallig aanwezig was. De 10e keer raak is het feit dat alle dappere vrijwilligers op zondagochtend om 10 uur allen weer aanwezig waren en na een gezamenlijk Engels ontbijt  er voor zorgden dat de hof er om drie uur ’s middags weer helemaal opgeruimd bij lag. Elk jaar weer een klein wonder…………………. dat ook u volgend jaar zelf kunt aanschouwen.

Kampvuurmuzikant

Beste mensen,Veel dank voor jullie bijdrage aan een waanzinnig leuke avond. Een experiment dat smaakt naar meer! Volgens mij hadden we overigens wel een engeltje boven het terrein want verder in Drenthe heeft het die avond zo’n beetje overal geregend…Op FB en TW heel veel beeld en meer van de avond. We krijgen van alle kanten heel fijne reacties.

Last but not least – maar is ook via social media na te zien – een link naar de online publicatie bij dagblad van het noorden (printverhaal volgt maandag als het goed is) en een link naar het reportagefilmpje dat martijn, de echtgenoot van jonna, zo aardig voor ons heeft gemaakt:

http://www.dvhn.nl/groningen/Lars-Koehoorn-naar-finale-beste-kampvuurmuzikant-van-Nederland-21386061.html

https://vimeo.com/168554266

Tot snel weer, bijvoorbeeld in juni bij Folk veur Volk 🙂

Hartelijks, Gervaise

VoorverCOOP

De voorverCOOP sluit op vrijdagavond 19-6-2015 om 20:00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij COOP Weggen in Aalden. Vanaf zaterdag 20-6-2015 16:00 zijn de kaarten te koop aan de kassa van het Folk Veur Volk Festival.

Time Lapse Video 2014