Sons of Sirius: Keltische folk met een dansbare twist

Vlaamse folk met een Keltisch kantje, of Keltische folk uit Vlaanderen? Sons of Sirius zoekt al spelende een antwoord op deze vraag. Met hun ene voet stevig geworteld in Vlaanderen, de andere zwevend boven Ierland en Schotland: waarheen gaat de volgende stap? Op 22 juni naar Oud Aalden. Met hun ballades, dansnummers en meezingers hebben zij voor elk wat wils. En ze geven op terrein leuke dansworkshops.

Bluegrass Bandits

The Bluegrass Bandiet nemen je met hun stemmen, gitaar, contrabas, dobro en mandoline mee naar het zuiden van de Verenigde Staten, waar de teksten nog gaan over rivieren, geloof en een liefje aan de andere kant van de berg. Herkenbare, vrolijke en altijd pure country

Op hun repertoire staan o.a. nummers van Dolly Parton, John Denver, Alison Krauss, Crosby Stills & Nash, Willie Nelson, June Carter & Johnny Cash en Linda Ronstadt. Veel liedjes zul je herkennen en meezingen, bij andere hoef je slechts te luisteren naar de warme harmonieën van deze vijf muziekanten.

De Bandits bestaan uit Rosa Smit (zang), Doris van Iperen (zang en mandoline), René Meijer (zang en gitaar), Katje Kruit (zang en door) en Marieke ter Laak (zang en bas).

Speciale start van veurverkoop Folk veur Volk Festival.

Op zaterdag 23 maart start de veurverkoop voor het FVFF 2024. Het is deze keer een bijzondere start op een bijzondere locatie.

Voordat de verkoop van de kaarten begint ontvangen eerst maar liefst 12 mensen een eeuwig geldende vrijkaart voor het festival. Deze vrijkaarten hebben de mensen verdiend door het Folk veur Volk monument in Ierland te bezoeken en dit te bewijzen met een foto. Ter ere van dit bijzondere moment is Klaas Scheper namens de commissie nogmaals naar het monument in Ierland gereisd en op het moment van uitreiking van de kaarten zal hij via een live stream, staande bij het monument, verbonden zijn met Aalden. Dit staat te gebeuren om 12.00 uur in het voor deze gelegenheid omgetoverde Folk veur Volk café aan de Aelderstraat 50 (voorheen Fleuri). Deze happening is alleen voor genodigden.

Vanaf 13.30 uur start daar ook de reguliere veurverkoop, maar wel met een heerlijk extraatje.

De kaarten voor het festival kosten in de veurverkoop tot 1 juni 2024 € 20,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. Daarna is dat respectievelijk € 25,00 en € 5,00, maar de organisatie denkt dat er wel eens heel weinig kassakaarten over kunnen zijn door de geweldige line up en de heerlijke sfeer die ondertussen wijd en zijd bekend is.

Als je op 23 maart naar de veurverkoop aan de Aelderstraat 50 komt krijg je bij aankoop van 2 volwassen kaarten gratis een recyclebare pint of wijnglas erbij die je tijdens het festival 1x gratis mag vullen met bier, wijn of fris.

Vanaf maandag 25 maart kun je ook kaarten kopen bij de Welkoop in Zweeloo en bij Peter de Koning.

Dus let op er zijn geen kaarten meer te koop bij de Coop supermarkt!
Ook de online verkoop start op 25 maart.

Line up voor Folk veur Volk op 22 juni 2024:

Sons of Sirius
Bluegrass Bandits
Them Dirty Dimes
Marlon Pichel & band
The Logues

Wees erbij want voor dit jaar geldt vol=vol


The best is yet to come

Fantastische bands geboekt voor Folk veur Volk 2024!

Bijna te mooi om waar te zijn!

Hierbij presenteren wij de eerste drie namen voor het Folk veur Volk festival op 22 juni aanstaande.

Marlon Pichel met zijn 7 koppige band (inclusief 3 blazers) komt de boel op stelten zetten. Marlon is muzikant in hart en nieren. De zanger staat al vanaf z’n 9e op het podium én deed in 2019 mee aan de Voice Of Holland. Ook krijgt Marlon de nodige air-play op Radio Veronica. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een zeer veelzijdig artiest. In 2023 bracht Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles ‘Good Ol’ Loving’ en ‘I Wanna Boogie’ verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij je mee terug in de tijd naar de jaren 60 en 70.

Het is slechts een klein uitstapje van Folk naar Soul….. Dat belooft een spektakel te worden.

The Logues. Met deze party-folkrockband halen we echte Ieren naar Oud Aalden. Ze maken die typische Keltische muziek waar Ierland wereldberoemd om is; met whiskey doordrenkte Folk. Bescheiden begonnen in een slaperig Iers dorpje, zijn ze uitgegroeid tot een van de meest gewilde livebands van Ierland. The Logues, bestaande uit drums, bas, akoestische gitaar, mandoline, banjo, tin whistle en zang, treedt ondertussen op door heel Europa en Amerika. En 22 juni dus in Oud Aalden. Het repertoire bestaat uit Ierse meezingers afgewisseld met covers van onder meer Bruce Springsteen, The Pogues, Van Morrisson en Steve Earl. Kwalitatief goed stuk muziek met een geweldige sfeer. Voetjes van de vloer.

Them Dirty Dimes is een band die teruggrijpt op oude genres en daar iets nieuws van smeedt. De muziek van deze Groninger band grijpt terug op het Amerika van de jaren 20 van de vorige eeuw. Met hun gevarieerde set schiet de band van gypsy naar blues en van americana en dixieland naar folk. Them Dirty Dimes kennen de kracht van een goed verhaal en verpakken deze in prachtige tonen in een prachtige ambiance die uitnodigt tot het bouwen van een feestje. Sinds 2018 timmeren ze aan de weg en vooral de laatste jaren gaat het hard met ze. Afgelopen zomer pakten ze uit bij Noorderzon Deze zomer in Oud Aalden komen.

Hou onze website in de gaten voor de volgende namen en voor de start van de voorverkoop.

Eeuwig gratis naar het Folk Veur Volk Festival? Het is mogelijk!

Als bestuur van Folk Veur Volk zijn we begin dit jaar naar Ierland geweest om inspiratie op te doen. We hebben toen onderweg een heus Folk Veur Volk monument gemaakt.

Iedereen die dit monument vindt en op de foto gaat bij het monument krijgt eeuwig gratis entree bij ons festival. En we maken het je nog gemakkelijk ook…..de GPS coördinaten zijn: 51.8514336, -10.3696655. Los van de gratis entree is een bezoek aan Ierland van harte aan te bevelen. Prachtig gemoedelijk land. De sfeertjes die je daar in de pubs aantreft kun je op 17 juni ook dichtbij huis proeven tijdens ons festival.

Fantastisch programma tijdens Folk veur Volk Festival op 17 Juni in Oud Aalden.

Wat kijken we allemaal uit naar 17 juni. Dan kunnen we weer naar het altijd gezellige Folk veur Volk festival in Oud Aalden. Met geweldig programma voor iedere leeftijd. Doe je ogen dicht en droom je alvast op het festivalterrein….

Programma
Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. Onder de gezellige klanken van het Folkduo Na Fir kunnen de gasten het festivalterrein betreden. Ook LOL is vanaf 16.00 uur op het terrein aanwezig met een super leuk kinderprogramma. Een aantal lokale muzikanten krijgen ook een podium zo aan het begin van het festival.

Hierna kunnen echte folk liefhebbers hun hart ophalen met het optreden van Volluk. Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Deze vijf muzikanten van de Veluwe komen samen om de traditionele muziek te spelen, maar wél met een eigen tintje. De Ierse en Schotse folk kent inmiddels veel fans in Nederland, maar ook mensen die onbekend zijn met de muziek spreekt het aan. Het is altijd een feestje bij Volluk.

Vervolgens zal Maurice van Hoek samen met zijn band het podium bestijgen. Deze singer-songwriter met ijzersterke vocalen en gitaarspel brengt samen met zijn band een brede rootssound; van kleine melancholische liedjes en seventies westcoast pianoballads tot slepende bluesy songs, mid-tempo rockers en bluegrass. De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob. Van Hoek is een veelzijdigere artiest wat terug te horen is op zijn albums. In de prachtige ambiance in Oud Aalden weet hij zeker menigeen te raken met z’n muziek.

Rond zonsondergang zal JP & The Seeger Session Band het podium (meer dan) vullen. Wij weten dat veel mensen zich enorm verheugen op de komst van deze spetterende veertienkoppige band, naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daar tussenin. Dit belooft een waar muzikaal spektakel te worden.

Squander Squad is de stevige afsluiter van het festival. Sqsq is een unieke folkband die elk podium op stelten zet met hun mix van (ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is hun te gek. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Als ook de dwarsfluit invalt is het feest compleet. De perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival. Voetjes van de vloer oftewel het gras.

Gezamenlijk schilderproject 
Kent u de prachtige foto van het folk veur volk festival die in het boek ‘Sweel en de Zweelers ‘staat? Deze door Hans Jansen gemaakte foto gaan we met de bezoekers van het festival inkleuren in van Gogh stijl. Op deze manier besteden wij aandacht aan het jaar van Van Gogh in Drenthe. Er komt een hele grote “kleurplaat’ op het terrein te hangen met daarbij kwasten en verf. Iedereen die wil, jong en oud mag meewerken aan het inkleuren van het doek en zo maken we samen een prachtig kunstwerk dat ieder jaar weer tentoongesteld gaat worden tijdens het festival.

Stille knip en wijnbar
In de late uurtjes zal ook de Stille Knip weer open gaan met……….een optreden van JP Hoogendijk en de huisband. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Verder hebben we dit jaar voor het eerst een speciale wijnbar geheel in FvvF-stijl op het terrein. Je koopt daar een fles of een glas; van slobberwijntje tot kwaliteitswijn; voor elk wat wils.

Voorvercoöp
De voorvercoöp start op maandag 1 mei. En zoals de naam al zegt, kun je hiervoor terecht bij de plaatselijke Coöp in Aalden. Je koopt daar de kaarten tegen voorvercoöpprijzen; 15,00 voor volwassenen (vanaf 16 jaar) en € 4,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk € 20,00 en € 5,00. Daarnaast kun je ook online kaarten kopen. Zie hiervoor onze website en social media.

Graag tot ziens allemaal op het Folk veur Volk festival op 17 juni.

JP & The Seeger Session Band komt naar Folk veur Volk Festival
(en de lokale JP ook)

Zaterdag 17 juni is het weer zover. Dan wordt de Hof van Schepers weer omgetoverd tot een waar festivalterrein in specifieke folk veur volk sferen. De line-up voor jaargang 2023 is bijna rond. De organisatie kan alvast de hoofd-act bekend maken. Dat is de JP & The Seeger Session Band. Het optreden van deze band in 2018 tijdens Folk veur Volk was zo succesvol dat vele bezoekers de band graag nog een keer wilden zien. En dat gaat dus gebeuren………

JP & The Seeger Session Band is een spetterende veertienkoppige band naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daartussenin. Heerlijk om naar uit te kijken!

Daarnaast zal ook de lokale JP een optreden verzorgen tijdens het festival. Daarover later meer. Hou de OEK in de gaten voor de rest van de line-up.

De ‘voorvercoop’ start op 1 mei 2023. 

KaartverCOOP

1 mei a.s. start de voorverCOOP van Folk Veur Volk 2023

Kaarten zijn in de voorverCOOP €15,00 en aan de kassa €20,00 
De kinderkaarten 4 t/m 15 jaar zijn in de voorverCOOP €4,00 en aan de kassa €5,00

Ook kun je dit jaar voor het eerst online kaarten kopen,
de link hiervan verschijnt op 1 mei op onze site en social media.

Noaberkaart

Noaberkaart
Dit jaar hebben we eenmalig de Noaberkaart. In de afgelopen twee Coronajaren zijn veel nieuwe mensen (buren) in onze dorpen neergestreken. Omdat we het festival in zijn bekende vorm 2 jaar hebben moeten missen, denken we dat het goed is om ook hen op een leuke laagdrempelige manier kennis laten maken met ons inmiddels 28 jarige festival. Daarom is het mogelijk om je nieuwe buurman of vrouw mee te nemen naar het festival voor half geld!!!! Uiteraard willen we geen stiefkinderen maken en daarom hebben we de regeling voor alle naobers beschikbaar gemaakt.

Je kunt de Noaberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest.!!!

Scroll to Top