Eeuwig gratis naar het Folk Veur Volk Festival? Het is mogelijk!

Als bestuur van Folk Veur Volk zijn we begin dit jaar naar Ierland geweest om inspiratie op te doen. We hebben toen onderweg een heus Folk Veur Volk monument gemaakt.

Iedereen die dit monument vindt en op de foto gaat bij het monument krijgt eeuwig gratis entree bij ons festival. En we maken het je nog gemakkelijk ook…..de GPS coördinaten zijn: 51.8514336, -10.3696655. Los van de gratis entree is een bezoek aan Ierland van harte aan te bevelen. Prachtig gemoedelijk land. De sfeertjes die je daar in de pubs aantreft kun je op 17 juni ook dichtbij huis proeven tijdens ons festival.

Fantastisch programma tijdens Folk veur Volk Festival op 17 Juni in Oud Aalden.

Wat kijken we allemaal uit naar 17 juni. Dan kunnen we weer naar het altijd gezellige Folk veur Volk festival in Oud Aalden. Met geweldig programma voor iedere leeftijd. Doe je ogen dicht en droom je alvast op het festivalterrein….

Programma
Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. Onder de gezellige klanken van het Folkduo Na Fir kunnen de gasten het festivalterrein betreden. Ook LOL is vanaf 16.00 uur op het terrein aanwezig met een super leuk kinderprogramma. Een aantal lokale muzikanten krijgen ook een podium zo aan het begin van het festival.

Hierna kunnen echte folk liefhebbers hun hart ophalen met het optreden van Volluk. Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Deze vijf muzikanten van de Veluwe komen samen om de traditionele muziek te spelen, maar wél met een eigen tintje. De Ierse en Schotse folk kent inmiddels veel fans in Nederland, maar ook mensen die onbekend zijn met de muziek spreekt het aan. Het is altijd een feestje bij Volluk.

Vervolgens zal Maurice van Hoek samen met zijn band het podium bestijgen. Deze singer-songwriter met ijzersterke vocalen en gitaarspel brengt samen met zijn band een brede rootssound; van kleine melancholische liedjes en seventies westcoast pianoballads tot slepende bluesy songs, mid-tempo rockers en bluegrass. De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob. Van Hoek is een veelzijdigere artiest wat terug te horen is op zijn albums. In de prachtige ambiance in Oud Aalden weet hij zeker menigeen te raken met z’n muziek.

Rond zonsondergang zal JP & The Seeger Session Band het podium (meer dan) vullen. Wij weten dat veel mensen zich enorm verheugen op de komst van deze spetterende veertienkoppige band, naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daar tussenin. Dit belooft een waar muzikaal spektakel te worden.

Squander Squad is de stevige afsluiter van het festival. Sqsq is een unieke folkband die elk podium op stelten zet met hun mix van (ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is hun te gek. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Als ook de dwarsfluit invalt is het feest compleet. De perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival. Voetjes van de vloer oftewel het gras.

Gezamenlijk schilderproject 
Kent u de prachtige foto van het folk veur volk festival die in het boek ‘Sweel en de Zweelers ‘staat? Deze door Hans Jansen gemaakte foto gaan we met de bezoekers van het festival inkleuren in van Gogh stijl. Op deze manier besteden wij aandacht aan het jaar van Van Gogh in Drenthe. Er komt een hele grote “kleurplaat’ op het terrein te hangen met daarbij kwasten en verf. Iedereen die wil, jong en oud mag meewerken aan het inkleuren van het doek en zo maken we samen een prachtig kunstwerk dat ieder jaar weer tentoongesteld gaat worden tijdens het festival.

Stille knip en wijnbar
In de late uurtjes zal ook de Stille Knip weer open gaan met……….een optreden van JP Hoogendijk en de huisband. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Verder hebben we dit jaar voor het eerst een speciale wijnbar geheel in FvvF-stijl op het terrein. Je koopt daar een fles of een glas; van slobberwijntje tot kwaliteitswijn; voor elk wat wils.

Voorvercoöp
De voorvercoöp start op maandag 1 mei. En zoals de naam al zegt, kun je hiervoor terecht bij de plaatselijke Coöp in Aalden. Je koopt daar de kaarten tegen voorvercoöpprijzen; 15,00 voor volwassenen (vanaf 16 jaar) en € 4,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk € 20,00 en € 5,00. Daarnaast kun je ook online kaarten kopen. Zie hiervoor onze website en social media.

Graag tot ziens allemaal op het Folk veur Volk festival op 17 juni.

JP & The Seeger Session Band komt naar Folk veur Volk Festival
(en de lokale JP ook)

Zaterdag 17 juni is het weer zover. Dan wordt de Hof van Schepers weer omgetoverd tot een waar festivalterrein in specifieke folk veur volk sferen. De line-up voor jaargang 2023 is bijna rond. De organisatie kan alvast de hoofd-act bekend maken. Dat is de JP & The Seeger Session Band. Het optreden van deze band in 2018 tijdens Folk veur Volk was zo succesvol dat vele bezoekers de band graag nog een keer wilden zien. En dat gaat dus gebeuren………

JP & The Seeger Session Band is een spetterende veertienkoppige band naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daartussenin. Heerlijk om naar uit te kijken!

Daarnaast zal ook de lokale JP een optreden verzorgen tijdens het festival. Daarover later meer. Hou de OEK in de gaten voor de rest van de line-up.

De ‘voorvercoop’ start op 1 mei 2023. 

KaartverCOOP

1 mei a.s. start de voorverCOOP van Folk Veur Volk 2023

Kaarten zijn in de voorverCOOP €15,00 en aan de kassa €20,00 
De kinderkaarten 4 t/m 15 jaar zijn in de voorverCOOP €4,00 en aan de kassa €5,00

Ook kun je dit jaar voor het eerst online kaarten kopen,
de link hiervan verschijnt op 1 mei op onze site en social media.

Noaberkaart

Noaberkaart
Dit jaar hebben we eenmalig de Noaberkaart. In de afgelopen twee Coronajaren zijn veel nieuwe mensen (buren) in onze dorpen neergestreken. Omdat we het festival in zijn bekende vorm 2 jaar hebben moeten missen, denken we dat het goed is om ook hen op een leuke laagdrempelige manier kennis laten maken met ons inmiddels 28 jarige festival. Daarom is het mogelijk om je nieuwe buurman of vrouw mee te nemen naar het festival voor half geld!!!! Uiteraard willen we geen stiefkinderen maken en daarom hebben we de regeling voor alle naobers beschikbaar gemaakt.

Je kunt de Noaberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest.!!!

Persbericht

Folk, folk, en nog eens folk op 17 juni a.s. in Hof van Schepers

JP & The Seeger Session Band komt naar Folk veur Volk

Aalden / Zweeloo – Het duurt nog even voordat het zaterdag 17 juni ‘midzomernacht’ is, maar voor de heuse folkliefhebbers is het een dag om naar uit te kijken. Dit jaar wordt het Folk veur Volk-festival weer top, want kijk alleen al naar de bands die de 23e editie van het festival kleur geven.

De grote publiekstrekker in 2017 is ongetwijfeld JP & The Seeger Session Band. Een regelrechte succesformule. Naast klassiekers uit de rijke Amerikaanse Folk traditie brengt deze band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen. Met dit brede repertoire behaalt de band triomfen in binnen- en buitenland.

‘Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op’, aldus de enthousiaste organisatoren van FvvF. Ze refereren daarbij naar de loftuitingen van de recensenten: ‘‘Al vanaf de start slaat de vonk over en ontstaat er een feest van band en publiek samen.’ Stilzitten blijkt onmogelijk”.

JP en zijn Seeger Session Band hebben een nieuwe show. The Freedom Express davert door Amerika en op 17 juni a.s. dus ook door Drenthe, om precies te zijn Oud Aalden. Aan boord een groep zeer getalenteerde muzikanten. De organisatie van Folk veur Volk is zeer verheugd en enthousiast over de komst van deze band.

Naast JP & The Seeger Session Band is de line-up van FvvF 2017 gevuld met de volgende kwaliteitsartiesten:

Wouter van der Wal: De beste kampvuurmuzikant van Nederland!  Melodieuze, poëtische en fantasierijke nummers, met een vrolijke, filosofische, sprookjesachtige of realistische insteek. Elk lied is een verhaal, een wereld op zichzelf.

Pick’n Shovel: The Southern feel from the North. Hoewel ze uit het Noorden van Nederland komen klinkt Pick ’n’ Shovel als een band uit het zuiden van de Verenigde Staten. In iedere noot die deze jongens spelen zoeken ze de energie van worksongs, bluegrass en traditionals.

The Hooley’s: de bandleden brengen elk hun eigen muzikale invloeden in, maar hebben bovenal de gezamenlijke liefde voor folk. Een basis van Ierse folk met een goede scheut Americana en een gezonde dosis punk. Muziek die zowel jong als oud laat meedeinen.

Live is dit gezelschap in hun element, de optredens kenmerken zich telkens weer door de passie, energie en spontaniteit die dit genre zo eigen is.

Bunch of Bastards: De full force folk muziek van dit zestal is melodisch en energiek. De opzwepende nummers gaan onder andere over de vele goede redenen om bier te drinken… Dat klinkt de FvvF-bezoeker ongetwijfeld als muziek in onze oren. Cheers! 

Het FvvF is ook één groot feest voor kinderen. Dit jaar staan er wederom leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op het programma. Het kinderprogramma voor de kleinsten is in vertrouwde handen van LOL.

Als vanouds wordt het publiek in de Hof van Schepers in Oud Aalden uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken. De nostalgische accommodatie is al jarenlang de ideale achtergrond voor het markante folkfestival met een  alternatief randje. ‘De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het knusse festival heeft na 22 jaar haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van folk en aanverwante muziekstijlen’, zeggen de organisatoren.

 

 

 

 

Scroll to Top