Folk, folk, en nog eens folk op 17 juni a.s. in Hof van Schepers

JP & The Seeger Session Band komt naar Folk veur Volk

Aalden / Zweeloo – Het duurt nog even voordat het zaterdag 17 juni ‘midzomernacht’ is, maar voor de heuse folkliefhebbers is het een dag om naar uit te kijken. Dit jaar wordt het Folk veur Volk-festival weer top, want kijk alleen al naar de bands die de 23e editie van het festival kleur geven.

De grote publiekstrekker in 2017 is ongetwijfeld JP & The Seeger Session Band. Een regelrechte succesformule. Naast klassiekers uit de rijke Amerikaanse Folk traditie brengt deze band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen. Met dit brede repertoire behaalt de band triomfen in binnen- en buitenland.

‘Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op’, aldus de enthousiaste organisatoren van FvvF. Ze refereren daarbij naar de loftuitingen van de recensenten: ‘‘Al vanaf de start slaat de vonk over en ontstaat er een feest van band en publiek samen.’ Stilzitten blijkt onmogelijk”.

JP en zijn Seeger Session Band hebben een nieuwe show. The Freedom Express davert door Amerika en op 17 juni a.s. dus ook door Drenthe, om precies te zijn Oud Aalden. Aan boord een groep zeer getalenteerde muzikanten. De organisatie van Folk veur Volk is zeer verheugd en enthousiast over de komst van deze band.

Naast JP & The Seeger Session Band is de line-up van FvvF 2017 gevuld met de volgende kwaliteitsartiesten:

Wouter van der Wal: De beste kampvuurmuzikant van Nederland!  Melodieuze, poëtische en fantasierijke nummers, met een vrolijke, filosofische, sprookjesachtige of realistische insteek. Elk lied is een verhaal, een wereld op zichzelf.

Pick’n Shovel: The Southern feel from the North. Hoewel ze uit het Noorden van Nederland komen klinkt Pick ’n’ Shovel als een band uit het zuiden van de Verenigde Staten. In iedere noot die deze jongens spelen zoeken ze de energie van worksongs, bluegrass en traditionals.

The Hooley’s: de bandleden brengen elk hun eigen muzikale invloeden in, maar hebben bovenal de gezamenlijke liefde voor folk. Een basis van Ierse folk met een goede scheut Americana en een gezonde dosis punk. Muziek die zowel jong als oud laat meedeinen.

Live is dit gezelschap in hun element, de optredens kenmerken zich telkens weer door de passie, energie en spontaniteit die dit genre zo eigen is.

Bunch of Bastards: De full force folk muziek van dit zestal is melodisch en energiek. De opzwepende nummers gaan onder andere over de vele goede redenen om bier te drinken… Dat klinkt de FvvF-bezoeker ongetwijfeld als muziek in onze oren. Cheers! 

Het FvvF is ook één groot feest voor kinderen. Dit jaar staan er wederom leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op het programma. Het kinderprogramma voor de kleinsten is in vertrouwde handen van LOL.

Als vanouds wordt het publiek in de Hof van Schepers in Oud Aalden uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken. De nostalgische accommodatie is al jarenlang de ideale achtergrond voor het markante folkfestival met een  alternatief randje. ‘De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het knusse festival heeft na 22 jaar haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van folk en aanverwante muziekstijlen’, zeggen de organisatoren.

 

 

 

 

Scroll to Top