Wat kijken we allemaal uit naar 17 juni. Dan kunnen we weer naar het altijd gezellige Folk veur Volk festival in Oud Aalden. Met geweldig programma voor iedere leeftijd. Doe je ogen dicht en droom je alvast op het festivalterrein….

Programma
Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. Onder de gezellige klanken van het Folkduo Na Fir kunnen de gasten het festivalterrein betreden. Ook LOL is vanaf 16.00 uur op het terrein aanwezig met een super leuk kinderprogramma. Een aantal lokale muzikanten krijgen ook een podium zo aan het begin van het festival.

Hierna kunnen echte folk liefhebbers hun hart ophalen met het optreden van Volluk. Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Deze vijf muzikanten van de Veluwe komen samen om de traditionele muziek te spelen, maar wél met een eigen tintje. De Ierse en Schotse folk kent inmiddels veel fans in Nederland, maar ook mensen die onbekend zijn met de muziek spreekt het aan. Het is altijd een feestje bij Volluk.

Vervolgens zal Maurice van Hoek samen met zijn band het podium bestijgen. Deze singer-songwriter met ijzersterke vocalen en gitaarspel brengt samen met zijn band een brede rootssound; van kleine melancholische liedjes en seventies westcoast pianoballads tot slepende bluesy songs, mid-tempo rockers en bluegrass. De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob. Van Hoek is een veelzijdigere artiest wat terug te horen is op zijn albums. In de prachtige ambiance in Oud Aalden weet hij zeker menigeen te raken met z’n muziek.

Rond zonsondergang zal JP & The Seeger Session Band het podium (meer dan) vullen. Wij weten dat veel mensen zich enorm verheugen op de komst van deze spetterende veertienkoppige band, naar inspiratie van Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daar tussenin. Dit belooft een waar muzikaal spektakel te worden.

Squander Squad is de stevige afsluiter van het festival. Sqsq is een unieke folkband die elk podium op stelten zet met hun mix van (ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is hun te gek. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Als ook de dwarsfluit invalt is het feest compleet. De perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival. Voetjes van de vloer oftewel het gras.

Gezamenlijk schilderproject 
Kent u de prachtige foto van het folk veur volk festival die in het boek ‘Sweel en de Zweelers ‘staat? Deze door Hans Jansen gemaakte foto gaan we met de bezoekers van het festival inkleuren in van Gogh stijl. Op deze manier besteden wij aandacht aan het jaar van Van Gogh in Drenthe. Er komt een hele grote “kleurplaat’ op het terrein te hangen met daarbij kwasten en verf. Iedereen die wil, jong en oud mag meewerken aan het inkleuren van het doek en zo maken we samen een prachtig kunstwerk dat ieder jaar weer tentoongesteld gaat worden tijdens het festival.

Stille knip en wijnbar
In de late uurtjes zal ook de Stille Knip weer open gaan met……….een optreden van JP Hoogendijk en de huisband. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Verder hebben we dit jaar voor het eerst een speciale wijnbar geheel in FvvF-stijl op het terrein. Je koopt daar een fles of een glas; van slobberwijntje tot kwaliteitswijn; voor elk wat wils.

Voorvercoöp
De voorvercoöp start op maandag 1 mei. En zoals de naam al zegt, kun je hiervoor terecht bij de plaatselijke Coöp in Aalden. Je koopt daar de kaarten tegen voorvercoöpprijzen; 15,00 voor volwassenen (vanaf 16 jaar) en € 4,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk € 20,00 en € 5,00. Daarnaast kun je ook online kaarten kopen. Zie hiervoor onze website en social media.

Graag tot ziens allemaal op het Folk veur Volk festival op 17 juni.

Scroll to Top